Ørsted contracteert Van Oord en GeoSea voor installatie windpark Borssele 1+2

Ørsted heeft contracten gesloten met Van Oord en GeoSea voor de installatie van windpark Borssele 1+2. GeoSea installeert de funderingen en turbines. Van Oord is verantwoordelijk voor de installatie van de kabels.

Borssele 1+2 heeft een capaciteit van 752 megawatt en ligt op 23 kilometer van de kust van Zeeland. De bouw van het windpark is gepland voor 2020. GeoSea (red. onderdeel van DEME) is gecontracteerd voor het transport en de installatie van de 94 funderingen en turbines van Borssele 1+2. GeoSea is verantwoordelijk voor de volledige installatie van de monopile-funderingen en voor de levering en installatie van de erosiebescherming. De waterdieptes variëren van 14 tot 36 meter. A2SEA (red. de turbine-installatie-experts van GeoSea) levert installatieschepen voor het transport en de installatie van de 94 Siemens Gamesa 8-megawatt-turbines met een nieuwe grote rotor van 167 meter.

Van Oord heeft de opdracht gekregen om 94 inter array-kabels met een totale lengte van 167 kilometer te vervoeren, installeren en te begraven. Van Oord zal zijn speciale kabellegger Nexus en trencher Dig-It inzetten om de kabels tot een diepte van 2 meter te installeren en te begraven.

Henrik Egholm, EPC-directeur Borssele 1+2 van Østed: ‘Het contracteren van 2 zeer ervaren en bekwame bedrijven voor de installatie is een belangrijke stap in het tijdig en veilig realiseren van ons Borssele-project. We liggen goed op schema met de voorbereiding van de bouw van het windpark in 2020. We gaan nu met onze aannemers de meer gedetailleerde planningsfase in.’ (foto: Van Oord)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!