Provincie Groningen doet oproep voor meer windparken boven de Wadden

De provincie Groningen heeft het rapport ‘Offshore wind boven de Wadden’ aangeboden aan minister Henk Kamp van Economische Zaken. De provincie roept de minister op om veel meer windparken boven de Wadden mogelijk te maken.

Er gaat niets boven de Groninger waddenwind. Dat is de conclusie van het rapport ‘Offshore wind boven de Wadden’ dat in opdracht van de provincie Groningen is opgesteld. Dit draagt bij aan een toekomst zonder aardgas, een CO₂-arme energievoorziening en het levert honderden banen op. Uit het rapport van onderzoeksbureau BLIX blijkt dat er met de windparken minimaal 10 gigawatt aan windenergie boven de Waddeneilanden kan worden opgewekt. Hiermee zal Groningen een enorme bijdrage leveren aan de vergroening van de Nederlandse energieproductie.

Ook bieden windparken boven de Wadden volgens de provincie grote kansen voor de economie zoals werkgelegenheid door de bouw en het onderhoud van de windparken. Daarnaast spreekt het bedrijven aan om zich in de nabije omgeving te vestigen. Zo was de aanwezigheid van lokaal geproduceerde duurzame energie een belangrijke vestigingsfactor voor Google.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!