Rijksoverheid en windsector lanceren Wind & Water Works

De rijksoverheid heeft  samen met branchepartijen uit de windsector de internationale campagne Wind & Water Works gelanceerd. De lancering vond plaats tijdens de masterclass ‘Wind op zee’ die vanuit Nederland wordt georganiseerd voor 10 gastlanden.

Onder deze boodschap kunnen Nederlandse bedrijven en de Nederlandse overheid zich eenduidig en professioneel opstellen als expert op het gebied van windenergie op zee. Met Wind & Water Works laten Nederlandse bedrijven zien hoe ze de jarenlange offshore-expertise nu inzetten voor windenergie op zee. De komende jaren zal er, onder andere door de Nederlandse ambities voor wind op zee, veel extra werkgelegenheid ontstaan binnen deze sector. Daarbij komt tevens een groeiende vraag voor goede mensen en technieken om de ambities waar te maken.

Dat zowel de Nederlandse aanpak vanuit de overheid als de Nederlandse offshorebedrijven internationaal in trek zijn, bewijst de masterclass windenergie op zee. Tijdens deze masterclass worden 10 landen meegenomen in de Nederlandse aanpak rondom windenergie op zee. Het Nederlandse bedrijfsleven laat zien hoe het zijn jarenlange offshore-ervaring nu inzet in de uitrol van windenergie op zee in Nederland en daarbuiten. Vanuit de overheid wordt uitleg gegeven over het Nederlandse beleid dat voor een enorm snelle prijsdaling van windenergie op zee heeft gezorgd en op 15 december 2017 voor het eerst een biedingsronde zonder subsidie opent voor een windpark op zee. De masterclass is gestart in de oude bibliotheek in Delft waar de DOB-academy is gevestigd. Deze academy merkt ook de groeiende vraag naar goed opgeleide mensen voor de sector rondom windenergie op zee.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!