Samenwerking Sif- en Smulders voor Triton Knoll Offshore Wind Farm

Triton Knoll Offshore Wind Farm en een gezamenlijke onderneming van Sif Netherlands en Smulders Projects Belgium hebben een contract getekend voor het ontwerp en de productie van 90 monopalen en voor 2 fundamenten voor offshoresubstations.

Triton Knoll is een offshorewindpark,  ontwikkeld door een joint venture van Innogy Renewables UK en Statkraft, 32 kilometer van de kust van Lincolnshire en 50 kilometer van de  kust van Norfolk. Het project kent een geïnstalleerd vermogen van 860 megawatt en bestaat uit MHI Vestas’ V164-9.5 megawatt turbines met een maximale tiphoogte van 187 meter. In het project is de installatie gepland van 90 windturbines, 2 offshoresubstations, 1 onshoresubstation en aangesloten inter-arraykabels en exportkabels, zowel offshore als onshore.

Voor het ontwerpdeel van het werk hebben Sif en Smulders een toonaangevend ingenieursbureau in dit werkveld geselecteerd: UK based Atkins. Atkins heeft in de loop van de tijd een succesvol  trackrecord opgebouwd in de engineering en het ontwerp van vergelijkbare offshorefundamenten. De productie zal starten in het eerste kwartaal van 2019.  De formele financiële afronding wordt halverwege 2018 verwacht.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!