Schouwen-Duiveland tegen windmolens vlakbij de kust

AMSTERDAM – Het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland is tegen de komst van windmolenparken voor de kust binnen de 12-mijlszone (23 kilometer van de kust).

een offshore windpark
Foto copyright:  MIT

Hoewel er nog geen concrete plannen zijn vanuit de Rijksoverheid, wil de gemeente nu al een duidelijk ‘nee’ laten horen. Daarom is er een brief naar het ministerie van Economische Zaken gestuurd.

De regering in Den Haag heeft nu 5 gebieden in beeld voor de Nederlandse kust waar nog eens 2.000 megawatt aan offshore windenergie moet worden geplaatst. Deze windmolens van gemiddeld 6 megawatt komen dan binnen de 12-mijlszone waar nu nog geen windparken worden gebouwd.

Negatieve effecten 

Schouwen-Duiveland vreest de gevolgen van het toerisme op het eiland. “We zijn van mening dat een dergelijk park negatieve effecten op de omgevingskwaliteiten van ons vakantie-eiland tot gevolg heeft.”

Schouwen-Duiveland sluit zich hiermee aan bij een champagne die de ANWB onlangs is gesloten. Volgens de ANWB zal de zichtbaarheid van de molens flink toenemen en wordt de kwaliteit van het uitzicht en de beleving van strand en zee verpest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!