Siemens Gamesa levert 752 megawatt windturbines voor Borssele 1 en 2

Siemens Gamesa en DONG Energy hebben een overeenkomst getekend voor de levering van 94 8-megawatt-turbines (red. in totaal 752 megawatt) voor het offshorewindpark Borssele 1 en 2. De overeenkomst omvat naast de levering het onderhoud van de turbines.

De onderneming gaat 94 windturbines leveren voor het offshorewindpark Borssele 1 en 2. Het windpark zal in 2020 in gebruik worden genomen. De capaciteit van dit windpark is voldoende om jaarlijks 1 miljoen huishoudens van energie te voorzien. Het windpark wordt 22 kilometer uit de kust van de provincie Zeeland op een diepte van 14 tot 38 meter gebouwd en heeft een oppervlak van 128,3 vierkante kilometer.

De 8-megawatt-turbine is gebaseerd op het bestaande offshoreplatform met direct drive generator van Siemens Gamesa dat zich al ruimschoots in de praktijk heeft bewezen. In de 6 tot 8-megawattklasse zijn al meer dan 200 windturbines met directe drive generatoren geïnstalleerd en in gebruik genomen in offshorewindparken.

De elektriciteitsproductie van 1 Siemens Gamesa 8-megawatt-turbine is voldoende om meer dan 10.000 Nederlandse huishoudens van elektriciteit te voorzien. De totale opbrengst van het project dat 752 megawatt groot is, zal voldoende zijn om het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 1 miljoen huishoudens af te dekken.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!