Steven Engels nieuwe directeur Ørsted Nederland

Jasper Vis vertrekt per 1 oktober 2018 als directeur Nederland van Ørsted. Hij wordt opgevolgd door Steven Engels. De nauwe samenwerking tussen Vis en Engels tijdens de laatste 4 jaar heeft geleid tot een succesvolle toetreding tot de Nederlandse markt door Ørsted Wind Power. Ørsted won de aanbesteding van windpark Borssele I-II, dat het grootste windpark op zee van Nederland wordt.

Vis, die sinds 2012 voor Ørsted (red. voorheen DONG Energy) werkt, is toe aan een nieuwe uitdaging. Engels (1981) volgt Vis op als directeur Nederland. Engels wordt daarnaast als general manager West-Europa (red. Nederland, België, Frankrijk) verantwoordelijk voor de marktontwikkeling van Ørsted in dit deel van Europa.

Als nieuwe directeur heeft Engels 3 speerpunten: ‘Allereerst willen we natuurlijk Borssele I-II op een succesvolle manier realiseren, zodat we vanaf 2020 een miljoen Nederlandse huishoudens van groene elektriciteit kunnen voorzien. Daarnaast ga ik me richten op verdere groei van Ørsted in Nederland en andere landen in West-Europa. Tot slot is het verder uitbouwen van de interne organisatie van belang, om die verdere groei mogelijk te maken.’

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!