Topside substation Merkur offshorewindpark geïnstalleerd

De topside voor het substation van het Merkur offshorewindpark is geïnstalleerd. Het is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Belgische bedrijven die op internationaal vlak actief zijn in de markt van offshorewindenergie: Tractebel (engineering), ENGIE-Fabricom (elektromechanica), Iemants (staalbouw) en GeoSea (contracting).

GeoSea, de geotechnische en offshoresolutionsspecialist van DEME, staat in voor de uitvoering van het EPCI-contract voor de Balance of Plant (BoP) voor Merkur. Dit omvat het ontwerp, de aankoop, productie, installatie en oplevering van de funderingsstructuren, kabels en offshoresubstations, alsook de installatie van de windturbines.

Het contract voor de engineering, aankoop, bouw, het testen en de oplevering van het offshoresubstation en de bijbehorende jacketfundering werd toegewezen aan de joint venture ENGIE Fabricom-Tractebel en Iemants.

Het topsideplatform bestaat uit 4 dekken, is 20 meter hoog en weegt 2.500 ton. De oplevering van het windmolenpark van 396 megawatt is gepland voor 2018.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!