Uitstel voor aanbesteding offshore windpark Borssele  

UTRECHT – De aanbesteding voor 2 kavels van offshore windpark Borssele is uitgesteld met een maand. Oorzaak is vertraging in de Eerste Kamer die nog een de elektriciteits- en gaswet moet aannemen.

Offshore,
©: MHI Vestas

Dit meldde de lokale krant PZC. In de eerste aanbesteding kunnen ontwikkelaars hun plannen indienen voor 700 megawatt aan windmolens.

In de wet wordt onder andere de 3 windmolenlocaties voor de Nederlandse kust vastgelegd. Ook de splitsing van energiebedrijven Eneco en Delta wordt hierin geregeld.

Senaat

De energieleveranciers hopen juist dat een meerderheid van de Senaat hier niet mee akkoord gaat. De wet wordt door de Senaat nu op 21 december behandeld. Als de Eerste Kamer alsnog niet akkoord gaat, dreigt ook vertraging voor de windparken.

Een reeks internationale en nationale samenwerkingsverbanden willen de windparken bouwen. Zo is er een consortium van het Duitse RWE samen met EDP Renewables en Macquarie Capital. Ook een Zeeuws samenwerkingsverband met Zeeland Seaports, Verbrugge, Heerema, Zeeuwind, Delta en de Zeeuwse Milieufederati heeft plannen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!