Van Oord neemt offshore-activiteiten Ballast Nedam over

AMSTERDAM – Van Oord gaat de activiteiten in vooral offshore wind overnemen van Ballast Nedam.

Svanen, Van Oord, Ballast Nedam, Offshore,
©: Van Oord

Dit meldde Van Oord eind vorige week.

Het bedrijf krijgt onder andere het heavy lift installations vessel Svanen in bezit. Verder gaat het de activiteiten overnemen die Ballast zou uitvoeren voor windpark Westermeerwind (144 megawatt) in de Noorsoostpolder.

Van Oord zegt in een persbericht dat de overname past in de strategie om meer in te zetten op offshore wind. Sinds 2002 is het bedrijf al betrokken bij windprojecten op zee.

Nu is het bedrijf al betrokken bij de bouw van 2 nieuwe windparken, Eneco Luchterduinen (120 megawatt) en Windpark Gemini (600 megawatt).

Goede aanvulling op onze mogelijkheden

‘Eerder dit jaar hebben we een gespecialiseerd installatieschip voor offshore windprojecten, Aeolus, in gebruik genomen en geïnvesteerd in een nieuwe kabellegger, Nexus, die over enkele maanden operationeel zal zijn”, aldus Van Oord-topman Pieter van Oord.

“Heavy lift vessel Svanen heeft meer dan 500 fundaties met succes geïnstalleerd en is een goede aanvulling op onze mogelijkheden.”

Eind oktober werd de offshore divisie door Ballast in de verkoop gedaan. Het concern zit in financieel zwaar weer en moet enkele ‘kroonjuwelen’ verkopen om de financiële huishouding op orde te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!