Van Oord rondt overname MPI Offshore af

Van Oord heeft de overname afgerond van MPI Offshore, een aannemer gespecialiseerd in offshorewindinstallatie. Van Oord tekende in juli al een overeenkomst met Vroon Group om MPI Offshore over te nemen. Met deze overname versterkt Van Oord zijn offshorewindorganisatie wereldwijd en op de Britse windmarkt in het bijzonder.

De overname betreft de MPI Offshore-organisatie in Stokesley (Verenigd Koninkrijk), de schepen MPI Adventure en MPI Resolution en de bijbehorende bemanning. In totaal zullen 100 mensen, zowel stafmedewerkers als bemanningsleden, toetreden tot de Van Oord UK-organisatie. Van Oord verwierf ook de projectcontracten met betrekking tot de schepen, waaronder de offshorewindparken London Array, Prinses Amaliawindpark en Rampion.

De acquisitie is volledig in lijn met de ambities en het investeringsprogramma van Van Oord voor de komende jaren en volgt op een aantal strategische toevoegingen in de afgelopen jaren, waaronder de overnames van de offshorewindactiviteiten van Bilfinger en Ballast Nedam. Van Oord werd bij deze transactie bijgestaan door Kempen als financieel adviseur. ‘De overname van MPI Offshore helpt ons onze positie op de Britse windmarkt, de grootste offshorewindmarkt ter wereld, te versterken’, aldus Pieter van Oord, chief executive officer. (E.ON, Rampion windpark)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!