Vergunning windpark Hollandse Kust Zuid I en II onherroepelijk

De rijksoverheid heeft aan Vattenfall, moederbedrijf van Nuon, laten weten dat de vergunning voor de aanleg van het windpark op zee Hollandse Kust Zuid I en II onherroepelijk is.

Het bedrijf won afgelopen maart via de dochteronderneming Chinook de tender om met een vergunning van de rijksoverheid zonder subsidie een windpark op zee te bouwen.

Er moest echter gewacht worden tot alle procedures voor het indienen van bezwaren hierop waren afgerond. Dat is nu het geval. Hiermee is de vergunning van dit windpark van 700 tot 750 megawatt (red. goed voor energie voor 1 tot 1,5 miljoen huishoudens) nu ook echt onherroepelijk.

‘Met de onherroepelijke vergunning staan alle seinen nu op groen. We pakken de uitdaging aan om aan de slag te gaan met dit eerste subsidievrije windpark in Nederland’, aldus Gijs Nijsten, ontwikkelmanager offshorewind van Vattenfall.

Het bedrijf gaat nu verder van start met het project. Zo is er al begonnen met de eerste voorbereidingen waaronder het aanbestedingsproces voor belangrijke onderdelen zoals turbines, fundaties en de productie, transport en installatie van de windturbines. Het windpark moet binnen 5 jaar volledig operationeel zijn.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!