Vlaamse energieminister ziet ruimte voor verdubbeling offshorewindcapaciteit

De Vlaams energieminister Bart Tommelein van de Open Vld ziet ruimte voor meer windparken op zee en een verdubbeling van de voorziene capaciteit tot in totaal 4.000 megawatt.

De minister reageert tevreden op het akkoord tussen de federale regering en de concessiehouders van de 3 nieuwe windmolenparken die tegen 2020 gebouwd zullen worden. De windparken zullen 3,9 miljard euro minder steun krijgen van de Vlaamse overheid er komen. Tommelein is blij dat de windmolenparken op zee er komen en dat ze de burgers minder zullen kosten. ‘De windparken op zee zijn ontzettend belangrijk om onze doelstellingen hernieuwbare energie te halen. Er zouden zoveel mogelijk windmolens moeten draaien tegen begin 2020 om mee te tellen voor Europa’, aldus de minister.

De Vlaamse minister van Energie en voormalige staatssecretaris voor de Noordzee rekent er ook op dat zijn partijgenoot Philippe De Backer in het nieuwe marien ruimtelijk plan nog meer ruimte voorziet voor extra windparken op zee. Zelf ziet Tommelein dus ruimte voor een verdubbeling van de voorziene capaciteit: van 2.200 megawatt tegen 2020 naar in totaal 4.000 megawatt.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!