VolkerWessels-ondernemingen bundelen krachten voor windpark East Anglia

VolkerInfra, een divisie van VolkerStevin, heeft een contract verworven voor het leveren van sleufloze oplossingen aan land in het kader van het windparkproject East Anglia ONE voor de kust van Suffolk in Engeland.

De werkzaamheden gaan binnenkort van start en lopen door tot september 2018, waarbij de tracés zullen worden geïnstalleerd via boorgaten met een doorsnee variërend van 225 millimeter tot 800 millimeter en een lengte van 50 tot 1.000 meter. De werkzaamheden omvatten gestuurd boren en avegaar boren voor het verbinden van de tracés voor de exportkabels van het offshorewindmolenpark East Anglia ONE op 20 locaties in de buurt van Ipswich en Felixstowe.

Om dit technisch uitdagend contract voor Scottish Power Renewables te realiseren doet VolkerInfra een beroep op de krachten van de bredere VolkerWessels-groep door een samenwerking aan te gaan met Visser & Smit Hanab. Na een grondige evaluatie van de Britse markt en met dit project als katalysator gaat VolkerStevin, waar VolkerInfra deel van uitmaakt, haar werkrelatie met Visser & Smit Hanab formaliseren door een nieuwe joint venture op te richten: VolkerTrenchless Solutions. De nieuwe onderneming gaat officieel van start in het nieuwe jaar.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!