Windmolens op zee België produceren voor 600.000 huishoudens

AMSTERDAM – Belgische windturbines op zee hebben in 2014 genoeg elektriciteit geproduceerd voor ruim 600.000 huishoudens.

©: RenewableUK
©: RenewableUK

Dit meldt de staatssecretaris voor de Noordzee, Bart Tommelein, zo schrijft het Nieuwsblad. In totaal produceerden 182 windmolens ruim 2,2 miljoen megawattuur aan windstroom.

“Een indrukwekkend cijfer, zeker omdat 2014 geen optimaal windjaar was en het derde park Northwind pas in mei operationeel was”, voegt de staatssecretaris toe.

Verdubbeling vermogen wind op zee

De komende jaren moet het vermogen windenergie op zee worden verdubbeld naar 2.200 megawatt. Er staan dan 8 windparken die de helft van alle door Belgische huishoudens gebruikte stroom.

Onlangs werd er twijfel geuit over de toekomst van windenergie in België. Volgens onder andere ODE zorgt de administratieve rompslomp voor een stagnatie in de bouw van nieuwe windmolens. Tommelein verklaarde toen dat voor de Noordzee er geen onzekerheid is.

“Met de bouw van de vijf nog geplande windparken zal de sector komende jaren één van de sterkst groeiende sectoren worden voor de Belgische economie”, aldus de staatssecretaris toen.

Lees meer over windenergie in Belgie in het dossier

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!