Windpark Zeewolde sluit contract met 95 procent van oude windturbine-eigenaren

Vrijwel alle huidige windturbine-eigenaren in Zeewolde hebben zich aangesloten bij Windpark Zeewolde. Daarmee heeft het windpark een groot aantal initiatiefnemers en een breed draagvlak in het buitengebied van Zeewolde. Windpark Zeewolde heeft haar doelstelling om straks de 221 huidige turbines uit het buitengebied te vervangen door 91 moderne turbines hiermee vrijwel volledig ingevuld. 95 procent van alle huidige turbines in het gebied is nu gecontracteerd.

Een aantal windturbine-eigenaren, verenigd in windvereniging Zephyros, had zich om verschillende redenen nog niet bij Windpark Zeewolde aangesloten. Na diverse gespreksrondes onder leiding van provincie Flevoland zijn vrijwel alle leden/turbine-eigenaren van Zephyros toegetreden tot Windpark Zeewolde. Met de bedrijven De Wolff en Raedthuys, die gezamenlijk enkele tientallen bestaande turbines in eigendom hebben, is overeengekomen dat zij ieder het exploitatierecht kunnen overkopen van 4 turbines van Windpark Zeewolde. De afspraken daarover wordt komende maanden verder uitgewerkt.

Dankzij de toetreding van de groep agrarische turbine-eigenaren en de overeenkomst met Raedhtuys en De Wolff doen nu vrijwel alle bewoners, agrarisch ondernemers en turbine-eigenaren uit het gebied mee in de realisatie van Windpark Zeewolde. Nog niet eerder is er in Nederland zo’n groot windpark ontwikkeld met zo’n groot draagvlak. Windpark Zeewolde hoopt de komende maanden ook nog met de eigenaren van de laatste 5 procent turbines tot overeenstemming te komen.

Naast de bewoners, agrarisch ondernemers en turbine-eigenaren uit het gebied krijgen ook bewoners uit Zeewolde, Almere en omstreken de kans om via burgerwindcoöperatie De Nieuwe Molenaars in het windpark te investeren.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!