Windparken Mermaid en Seastar kiezen windturbines Siemens

Het consortium achter de windparken Mermaid en Seastar heeft uitgesproken voor een samenwerking  met Siemens Gamesa Renewable Energy als mogelijke turbineleverancier. De Mermaid en Seastar-projecten zijn 2 van de laatste offshorewindparkprojecten die gebouwd zullen worden in de huidige toegewezen offshore-energiezone in de Belgische Exclusieve Economische Zone (EEZ).

De partijen achter Mermaid en Seastar-projecten hebben gekozen voor een gecombineerde aanpak voor de levering van windturbines om de nodige schaalvoordelen en synergiën te realiseren en de kosten van energieproductie (red. de Levelised Cost of Energy) te verlagen voor beide windparken.

Na intensieve gesprekken met meerdere leveranciers teneinde de competitiviteit van hun offertes in lijn te brengen met de sterk verminderde steunniveaus, werd er besloten om met Siemens Gamesa Renewable Energy samen te werken als turbineleverancier voor de Mermaid en Seastar-projecten, met een belangrijke rol voor Oostende als offshorehub.

De partijen zullen de contractonderhandelingen voortzetten met als doel een akkoord te bereiken over de contractsvoorwaarden van de turbineleveringsovereenkomst (red. de Turbine Supply Agreement) en de langetermijnonderhoudsovereenkomst (red. de Service and Maintenance Contract) voor de zomer van 2018.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!