3 Vlaamse bedrijven krijgen eigen windmolen van Luminus

Luminus heeft een overeenkomst getekend voor de bouw van 3 windmolens op bedrijventerrein Geel West. De turbines komen er bij Janssen Pharmaceutica, Boons en Transfurans Chemicals.

In 2017 vroeg Luminus de omgevingsvergunning voor 3 windmolens op bedrijventerrein Geel West aan. De werkzaamheden beginnen in 2019. Eens volledig operationeel zullen de 3 windmolens met elk een totale hoogte van 189 meter en een geïnstalleerd vermogen van maximaal 4 megawatt jaarlijks 25 miljoen kilowattuur groene energie produceren. Dit komt overeen met het jaarlijks verbruik van ongeveer 7.000 gezinnen. Hierdoor wordt 8.500 ton CO2-uitstoot vermeden in vergelijking met een steenkoolcentrale. Dit is vergelijkbaar met een emissie van ongeveer 3.500 wagens die hierdoor voorkomen wordt.

Stef Heylen, chief executive officer van Janssen Pharmaceutica : ‘Bij Janssen gaan we resoluut voor een verdere verlaging van onze CO2-uitstoot. We gebruiken de groene stroom van de windturbine op onze site vrijwel volledig voor onze eigen processen.’

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!