‘Aanslag op eigenaar windmolens Assen’

Het Dagblad van het Noorden meldt dat op eigenaar Robert Jans van windmolen bouwer K-Wind in Assen mogelijk een aanslag is gepleegd door tegenstanders van een windpark bij Coevorden.

Bij het woonhuis van Jans is begin april een geparkeerde auto uitgebrand. Jans vermoedt dat het een poging is geweest om zijn woning in brand te steken. De politie heeft nog geen zicht op het motief, maar laat wel weten dat ‘met grote waarschijnlijkheid sprake is geweest van brandstichting.’

Jans maakte bekend dat hij meteen na de brand een sms’je ontvangen heeft. Hierin werd gedreigd dat zijn dierbaren de volgende keer aan de beurt zijn als hij niet stopt met zijn plannen in Coevorden.

De brandweer wist te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de woning. Onderzoek in de buurt door de politie heeft nog niets opgeleverd.

Het plan van K-Wind is de bouw van 2 turbines van 3 megawattpiek met een tiphoogte van maximaal 150 meter, op het Leeuwerikenveld net buiten het Europark in Coevorden. Er is verzet van bewoners.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!