Amsterdam koopt windenergie van Greenchoice: 20 tot 65 windmolens extra nodig

De gemeente Amsterdam heeft Greenchoice voor de komende 15 jaar als nieuwe energieleverancier geselecteerd. Het gaat om duurzame energie uit Nederland, afkomstig van wind, zon en plantaardige producten en resten. De afspraak is dat alle energie binnen 7 jaar door nieuw gebouwde windmolens wordt opgewekt.

Daarvoor moeten er in Nederland nog  20 tot 65 windmolens bijkomen. Het aantal is afhankelijk van het type windmolen. Het contract gaat op 1 januari 2019 in. Vanaf dat moment krijgt de gemeente al volledig groene stroom.

Niet alleen de gemeente neemt duurzame energie af. Ook Brandweer Amsterdam-Amstelland, Afval Energie Bedrijf, het Stedelijk Museum, de Openbare Bibliotheek Amsterdam en de Nationale Opera en Ballet gaan voor duurzaam. Deze partijen bij elkaar gebruiken jaarlijks zo’n 122 gigawatt aan stroom, te vergelijken met het stroomgebruik van zo’n 36.000 huishoudens. Dat is behoorlijk wat. Daarom hebben de organisaties afgesproken om elke 5 jaar mee te doen aan een project dat bijdraagt aan het duurzaam opwekken, opslaan of besparen van elektriciteit.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!