Avery Dennison bespaart 2.300 ton CO2 met eigen windmolen

De nieuwe windturbine van Avery Dennison wekt genoeg energie op voor één derde van het elektriciteitsverbruik van het productiebedrijf. Met de investering bespaart Avery 2.300 ton CO2 per jaar.

Avery Dennison draait in Turnhout vanaf nu op groene stroom. De fabriek stelde haar terrein ter beschikking van energieproducent Eneco, die in de industriezone in Turnhout 2 windturbines bouwde.

Avery Dennison is een bekende naam in Turnhout. In de fabriek aan de E34 werken ongeveer 400 mensen. De productie van industriële kleefbanden voor de bouw-, de auto- en de medische sector vraagt veel energie — Avery verbruikt circa 15 gigawattuur stroom per jaar.

Om die energie op een zo groen mogelijke manier te produceren, schoven de directeuren van Avery Dennison aan tafel met Eneco. Dat resulteerde in concrete plannen voor 2 nieuwe windturbines in Turnhout, die de voorbije maanden werden gebouwd. Eén ervan staat op de terreinen van Avery Dennison zelf, de andere op het terrein van Bolckmans. Op jaarbasis zijn deze nieuwe windturbines goed voor 10 gigawattuur groene stroom.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!