Barneveld spreekt voorkeur uit voor lokale windmoleninitiatieven

UTRECHT – Het gemeentebestuur van de Gelderse gemeente Barneveld spreekt de voorkeur uit voor participatie van lokale inwoners en ondernemers in eventuele windparken.

Offshore, Zee
©: Siemens

Dit meldt de gemeente donderdag in de windvisie. Precieze locaties voor windmolens zijn er nog niet, hoewel er wel mogelijke locaties worden gepresenteerd.

Deze mogelijke locaties liggen over de gehele gemeente verspreid, waarbij de ontwikkeling in het middendeel van de gemeente, ten oosten van de A30 en ten westen van de Veluwe, en in het oostelijk bosgebied de voorkeur heeft.

4 tot 8 windmolens

In het middengebied kunnen de windturbines gecombineerd worden met de intensieve functies van met name infrastructuur, bedrijventerreinen agrarische productielandschappen.

Ook het bosgebied is geschikt omdat het daar mogelijk is om gedeeltelijk buiten het zicht en op grote(re) afstanden van woonbebouwing turbines te realiseren.

Barneveld denkt er aan om ruimte te gaan bieden voor 4 tot 8 windmolens. De gemeenteraad moest zich nog uitspreken over de plannen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!