Bezwaren tegen windpark Nijmegen-Betuwe verworpen

AMSTERDAM – De Raad van State heeft de bezwaren tegen de 5 windmolens van windpark Nijmegen-Betuwe verworpen.

Lagerwey
©: Lagerwey

Dit meldde de organisatie achter het project.

“We kunnen verder met de voorbereidingen voor de realisatie van ons windpark. De bouw is voorzien in 2016”, aldus de initiatiefnemers.

Er waren in totaal 5 bezwaren ingediend bij de Raad van State. “Met deze uitspraak is het project planologisch onomkeerbaar en is de hoogste horde in de projectvoorbereiding genomen. We kunnen verder met de voorbereidingen van ons burgerwindpark”, aldus bestuurslid Caroline de Greeff.

Omgevingsvergunning

Het windpark krijgt nu naar verwachting later deze maand de omgevingsvergunning. De initiatiefnemers zijn al langer bezig om investeringen binnen te halen bij het publiek.

Als alles volgens plan verloopt zal tegen het einde van het jaar de projectvoorbereiding voltooid zijn. Voor die tijd zijn er nog wel stappen te nemen, zoals het verkrijgen van de vergunningen, de duurzame-energie productiesubsidie (SDE) en het contracteren van het vreemd vermogen.

Lagerwey

Voor de kerst hoopt WindpowerNijmegen de bouwopdracht te kunnen geven aan turbineleverancier, het Gelderse Lagerwey. Als dit lukt zullen in het derde kwartaal van 2016 de turbines aan de horizon van Nijmegen verschijnen.

Cooperatie WindpowerNijmegen wil 5 windmolens langs de A15 bij de afslag Oosterhout-Elst realiseren. De windmolens moeten genoeg groene stroom produceren voor 8.300 huishoudens.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!