Boer eist 30.000 euro na fatale windmolenbrand

AMSTERDAM – De agrariër op wie zijn land een jaar geleden een fatale windmolenbrand woedde wacht nog op een vergoeding van de exploitant.

WindmolenbrandHij eist 30.000 euro van Windpark De Plaet BV, dat Windpark Piet de Wit beheert.

Bij de brand kwamen 2 onderhoudsmonteurs om, maar werd ook het land van de boer vernietigd door het roet dat vrijkwam en naar beneden dwarrelde.

“Het is verschrikkelijk dat die jongens zijn omgekomen. Ik heb er van wakker gelegen, maar je moet voor jezelf opkomen”, aldus de boer tegenover het AD.

Mislukte oogst

Door de brand mislukte de oogst en was 2,6 hectare aan land onbruikbaar.Hij wacht al een jaar op een vergoeding, waarvan werd gezegd dat die snel zou komen.

De uitbetaling wordt bemoeilijkt doordat nog niet duidelijk is wie verantwoordelijk is voor de brand. Doordat de aansprakelijkheid niet is vastgesteld, wil de verzekeraar niet uitbetalen en wordt ook de Windpark De Plaet B.V. gedwongen geen aansprakelijkheid te accepteren.

Kort geding

“De directie van Windpark De Plaet B.V. betreurt deze gang van zaken, maar dient het standpunt van de verzekeraar te respecteren”, aldus Deltawind, dat voor 50 procent eigenaar is van Windpark De Plaet BV.

Eind vorige week diende een kort geding. De uitspraak van de rechter wordt 23 oktober verwacht.

5.083 gedachten over “Boer eist 30.000 euro na fatale windmolenbrand