Buurtmolen volledig gefinancierd door crowdfundingsactie

De financiering van de eerste Buurtmolen in Nederland is rond. Het volledige streefbedrag van  630.000 euro is binnengehaald via een crowdfundingsactie. In totaal hebben zo’n 212 investeerders zich de afgelopen weken aangemeld.

Het beschikbaar en betaalbaar maken van lokaal opgewekte windenergie, dat doet de Buurtmolen, een initiatief van Qurrent en EWT. Via deze crowdfundingsactie kon iedereen in Nederland eigenaar (investeerder) worden van deze eerste molen die komt te staan in Friesland, tussen Franeker en Harlingen.

De Buurtmolen biedt alle omwonenden de mogelijkheid om hun stroomverbruik te verduurzamen en tegelijkertijd een besparing op hun stroomtarieven te realiseren. Het belastingvoordeel van de postcoderoosregeling maakt deze vorm van laagdrempelige participatie mogelijk. Qurrent en EWT werken eraan om nog meer Buurtmolens in Nederland te bouwen én te plaatsen. Eén Buurtmolen levert stroom voor 400 tot 600 huishoudens.Dankzij de crowdfundingsactie hoeven de omwonenden niet de volledige financiering van de Buurtmolen op zich te nemen.

Alle omwonenden krijgen de mogelijkheid direct stroom af te nemen van de coöperatieve Buurtmolen en als automatisch mede-eigenaar te profiteren, ten minste 15 jaar lang, van het laagste stroomtarief van Nederland.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!