Dividend voor aandeelhouders coöperatie EDF Luminus Wind Together

Op de tweede Algemene Vergadering van coöperatie EDF Luminus Wind Together is besloten dat alle aandeelhouders (coöperanten) dit jaar een dividend van 4.4 procent krijgen voor hun investering in de lokaal geproduceerde windenergie.

EDF Luminus Wind Together is de coöperatie die door EDF Luminus werd opgericht in maart 2016 om burgers te betrekken bij de ontwikkeling en uitbating van haar windenergieprojecten. Het doel van deze coöperatie bestaat erin om een coöperatief kapitaal op te halen dat geïnvesteerd wordt in diverse projecten.

Het eerste openbaar aanbod van aandelen ter waarde van 2 miljoen euro om in de windparken van Tessenderlo en Berloz te investeren was een succes. 850 coöperanten tekenden in nauwelijks 6 maanden tijd in op alle aandelen. Een tweede ronde van aandelen ter waarde van 2 miljoen euro, ditmaal met betrekking op de windparken van Ciney en Puurs, is ook helemaal uitverkocht. Recentelijk werd een derde investeringsronde ter waarde van 2 miljoen euro gelanceerd waarbij opnieuw de mogelijkheid wordt gegeven om te investeren in windenergie, deze keer in de windparken Lochristi en Floreffe.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!