DSM stapt in Nederland over op 100 procent duurzame (wind)energie

DSM stapt voor 100 procent over op duurzame (wind)energie. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met energieleverancier Eneco: vanaf 2018 is alle aangekochte elektriciteit in Nederland uit hernieuwbare bronnen afkomstig is.

Met deze mijlpaal verkeert DSM in de positie om zijn doelstelling, namelijk ervoor zorgen dat vanaf 2025 wereldwijd 50 procent van de aangekochte elektriciteit uit hernieuwbare bronnen afkomstig is, eerder te bereiken. De algemene koopovereenkomst met Eneco bouwt voort op een bestaand contract tussen Eneco en DSM voor 2018 en omvat de hernieuwbare elektriciteit die DSM van de Nederlandse windparken Krammer en Bouwdokken betrekt. Eneco zal DSM in Nederland van 2018 tot 2025 van 100 procent duurzame elektriciteit voorzien.

In het kader van Sustainable Development Goal #7 (“Betaalbare en schone energie”) committeert DSM zich aan verantwoord en efficiënt gebruik van elektriciteit. De onderneming is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van hernieuwbare elektriciteit via het nationale stroomnetwerk of via lokale energieopwekking. Omdat het lokale en regionale beleid van invloed zijn op het vermogen van DSM om hernieuwbare elektriciteit op grote schaal in te kopen, werkt DSM nauw samen met de verantwoordelijke instanties en andere bedrijven om voor een groter aanbod van hernieuwbare elektriciteit op het nationale stroomnetwerk te zorgen. Hans Peters, Chief Customer Officer Eneco, hierover: ‘De samenwerking met DSM stelt ons in staat om onze investeringen in nieuwe windparken uit te breiden en om onze ambitie om de energie transitie te versnellen te verwezenlijken.’

 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!