E.ON neemt windenergieprojectbedrijf Vortex over

E.ON wil meer windenergie produceren in Duitsland. Om deze strategie te implementeren, neemt E.ON Climate & Renewables nu de Duitse activiteiten over van Vortex Energy, gevestigd te Kassel.

Vortex ontwikkelt, realiseert en exploiteert sinds 2004 onshorewindparken in Duitsland. De projectpijplijn omvat windparken met een totaal volume van 300 megawatt en een groot aantal projecten in een vroeg stadium van ontwikkeling. Dit is een aanvulling op de activiteiten van E.ON bij de bouw en exploitatie van Duitse windparken. ‘We zien een sterk groeipotentieel voor windenergie in Duitsland. De uitstekende expertise en regionale netwerken van Vortex zijn een sleutelfactor voor ons om dit potentieel te benutten en te strijden voor de beste locaties’, zegt Anja-Isabel Dotzenrath, chief executive officer van E.ON Climate & Renewables.

‘Vortex Energy ziet de overname door E.ON Climate & Renewables als de ideale gelegenheid om zijn projectpijplijn in Duitsland succesvol te realiseren en duurzame groei te handhaven. Voor de werknemers van Vortex biedt de transactie toekomstige veiligheid en uitstekende vooruitzichten’, benadrukt Till Jeske, chief executive officer van de Vortex Energy Group. (foto: Vortex)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!