EDF Luminus bouwt zijn eerste windturbine op een industriële site in Wallonië

EDF Luminus is gestart met de bouw van zijn eerste windturbine op een Waals industrieterrein, te weten bij FRI-Pharma in Gembloux.

De turbine die EDF Luminus installeert op het terrein van FRI-Pharma, een bedrijf gespecialiseerd in de bouw en exploitatie van koelpakhuizen voor derden en gevestigd in het bedrijvenpark Crealys te Gembloux, zal jaarlijks ongeveer 5.000.000 kilowattuur hernieuwbare energie produceren. Dankzij deze windmolen zal FRI-Pharma, dat bijna 2.200.000 kilowattuur per jaar verbruikt, ongeveer 66 procent van zijn stroom rechtstreeks uit windenergie kunnen halen. De rest van de geproduceerde elektriciteit zal in het distributienet worden geïnjecteerd.

Met zijn 164 windturbines produceert EDF Luminus elk jaar bijna 750 gigawattuur hernieuwbare energie in België. Het bedrijf is nummer 1 op het vlak van onshorewindenergie en wil zijn geïnstalleerd vermogen tegen 2021 verhogen tot meer dan 600 megawatt. Dit is de eerste windturbine die EDF Luminus op een industriële site in Wallonië installeert. In Vlaanderen, waar de bevolkingsdichtheid hoger is, bouwde EDF Luminus al meer dan 50 windmolens in verschillende bedrijvenparken. Zo werden eind 2017 6 windmolens in dienst gesteld bij Katoen Natie in de haven van Antwerpen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!