Elfde windmolen voor windpark Leuze Europe

Een elfde windturbine is geïnstalleerd naast de 10 bestaande windmolens van het windpark van Leuze-en-Hainaut. Het park van Leuze werd in 2011 opgeleverd en bestond tot dusver uit 10 windturbines in en rond het bedrijfsactiviteitenpark van Leuze Europe.

De nieuwe turbine is eigendom van Wind4Wallonia2, een coöperatieve vennootschap die voor 50 procent in het bezit is van ENGIE Electrabel en voor 50 procent van 4 Waalse intercommunales: IEG, in BW, Sofilux en IPFH, die IDEA, IDETA en IGRETEC omvatten. Het doel van deze coöperatieve vennootschap is om in Wallonië windturbineparken op te zetten.

Sinds de 10 windturbines in gebruik werden genomen, hebben ze, met hun 20 megawatt geïnstalleerd vermogen, jaarlijks al gemiddeld 51.700 megawattuur geproduceerd, ofwel het equivalent van 14.500 huishoudens. Met deze elfde windturbine en haar 2 extra megawatt, kan het park deze energieproductie opvoeren tot 54.000 megawattuur per jaar, ofwel het equivalent van 15.500 huishoudens.

Het project voor de bouw van de nieuwe windturbine is afgelopen maart gestart. De turbine zal in de loop van de maand december 2018 in bedrijf worden genomen. Voor het gieten van beton voor de funderingen en voor de hefwerkzaamheden heeft ENGIE Electrabel een beroep op een plaatselijke leverancier, Dufour, gedaan.

 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!