Eneco eigenaar windmolens Eni België

Eneco en Eni hebben een overeenkomst ondertekend waardoor Eneco volledig eigenaar wordt van Eni België. Als deel van de overeenkomst neemt Eneco ook 3 windmolens van Eni België over.

Daarmee zet Eneco een stap in zijn ambitie om de Belgische energievoorziening verder te verduurzamen.  Eneco wil de grotere slagkracht gebruiken om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie. Het bedrijf gaat op termijn verder onder de merknaam Eneco.

Eneco voert sinds zijn start op de Belgische markt een duurzame strategie. Het bedrijf slaagde er in 2016 als groene leverancier in om alle elektriciteit voor de particuliere klanten zelf op te wekken met Belgische wind en zon. Na de overname voorziet Eneco België straks meer dan 1.000.000 huishoudens en 55.000 zakelijke klanten van elektriciteit en gas.

De bedrijven versterken elkaar. Eni België zet in op smart home-diensten waarmee consumenten kunnen besparen op hun energierekening. En Eneco geeft als energieregisseur steeds meer het heft in handen van de klant, door producten en diensten te leveren waarmee ze zelf hun energie kunnen opwekken, gebruiken, opslaan en delen. Er zijn producten en diensten rond isolatie, zonnepanelen, energieopslag, elektrische laadpalen en projecten voor klantenparticipatie.

De transactie wordt volledig afgerond nadat alle autoriteiten hun goedkeuring hebben gegeven aan deze transactie.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!