Eneco Groep sluit Power Purchasing Agreement voor windenergie met YARD ENERGY

Eneco Groep heeft een Power Purchasing Agreement (PPA-)partnership afgesloten met de Nederlandse ontwikkelaar van windenergieprojecten YARD ENERGY. Hierdoor vergroot Eneco Groep haar windcapaciteit met 15 procent tot een totaal van meer dan 1.500 megawatt. Er worden 48 nieuwe windturbines gebouwd die samen naar verwachting meer dan 700 gigawattuur groene stroom per jaar zullen opwekken, voldoende om meer dan 233.000 huishoudens van groene stroom te voorzien.

In een PPA maakt de partij die energie opwerkt, in dit geval YARD ENERGY, afspraken met de partij die energie inkoopt, in dit geval Eneco Groep. Eneco zal voor een periode van 16 jaar 100 procent van de groene stroom afnemen die opgewekt wordt door 6 nieuw te bouwen windparken uit het YARD ENERGY ontwikkelportfolio. De windparken hebben een gezamenlijke capaciteit van meer dan 200 megawatt en worden operationeel in respectievelijk 2019, 2020 en 2021.

YARD ENERGY, opgericht in 2004, is één van de grootste private onshorewindontwikkelaars in Nederland met 150 megawatt aan windparken onder beheer en een ontwikkelportfolio van meer dan 400 megawatt. (foto: Eneco)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!