FIOD legt opnieuw beslag in onderzoek naar oplichting beleggingen windenergie

De FIOD heeft vorige week opnieuw beslag gelegd in een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke oplichting met beleggingsproducten in windenergie en/of vastgoed. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Nu is beslag gelegd op bankrekeningen en onroerend goed in Utrecht, Hengelo (Gld.) en Steenderen. Het strafrechtelijk onderzoek is gestart na signalen van diverse banken. Zij zagen grote onverklaarbare stortingen op bankrekeningen en meldden dit bij de FIOD.

De FIOD legde in december 2016 al voor vele tonnen euro’s beslag op bankrekeningen in een onderzoek naar mogelijke oplichting met een beleggingsproduct in windenergie. Het destijds geuite vermoeden is dat er bij deze belegging sprake is van een piramidespel (ponzifraude). Volgens de website van het beleggingsproduct met de naam Hollandsche Wind wordt het ingelegde geld geïnvesteerd in windmolenparken. Hierbij worden aan investeerders hoge rendementen beloofd. Het vermoeden is echter dat het ingelegde geld anders besteed wordt dan beloofd. Mogelijk gaat het hier om een piramidespel (of ponzifraude). Om verwarring te voorkomen benadrukte de FIOD in december dat dit beslag en onderzoek geen enkele betrekking of relatie hebben met het product HollandseWind van energiebedrijf Eneco. (foto: Pixabay)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!