GE Renewable Energy overschrijdt 40 gigawatt onshorewind in Noord-Amerika

GE Renewable Energy heeft tijdens de AWEA Windpower Conferentie in Chicago bekendgemaakt dat het 40 gigawatt onshorewindcapaciteit in Noord-Amerika heeft bereikt. Dit staat gelijk aan het verbruik van meer dan 11 miljoen huizen en het vertegenwoordigt een groot deel van de totale geïnstalleerde capaciteit op het continent.

In de Verenigde Staten heeft GE Renewable Energy in de afgelopen 15 jaar 38 gigawatt windcapaciteit in gebruik genomen, en turbines geleverd voor enkele van de grootste locaties in het land, waaronder het 860 megawatt Shepherd’s Flat-windpark in Oregon en het Horse Hollow Wind Energy Centre en de Capricorn Ridge Wind Farm in Texas.

GE’s 2-megawatt-productplatform is de best verkochte technologie in Amerika die heeft bijgedragen aan deze belangrijke mijlpaal met meer dan 2.300 turbines in bedrijf en een totale geïnstalleerde capaciteit van ongeveer 6 gigawatt in Noord-Amerika. Deze turbines van 2 megawatt werken volgens het gemiddelde van 98 procent beschikbaarheid. Nog eens 500 megawatt GE’s 2-megawatt-platform bevindt zich in verschillende ontwikkelingsfasen in Noord-Amerika, waaronder op het Hilltopper-windpark van 185 megawatt in Illinois, waar GE Renewable Energy is uitgekozen om 74 2,5-116 turbines te leveren.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!