Gemeente Zutphen steunt initiatief IJsselwind voor 2 windmolens

IJsselwind, bestaande uit 4 lokale energiecoöperaties (red. ZutphenEnergie, LochemEnergie, EnergieRijk Voorst en BrummenEnergie) wil 2 windmolens plaatsen op De Mars. De gemeente Zutphen steunt dit initiatief.

Vorig jaar heeft IJsselwind de gemeenten gevraagd om een lening voor het initiatief windmolenpark De Mars/Twentekanaal. Het gaat in totaal om 233.333 euro. Dat betekent  58.333 euro per gemeente.

De gemeente Zutphen wilde dit steunen op voorwaarde van een haalbaarheidsonderzoek, dat inmiddels is uitgevoerd. Zutphen stelt nu een 2e deel van een lening hiervoor beschikbaar aan IJsselwind. De gemeente Voorst heeft vorig jaar al besloten niet mee te doen. De gemeente Lochem besloot eerder deze maand om niet mee te doen. De provincie Gelderland neemt nu ook een deel van de voorfinanciering voor haar rekening.

Waterschap Rijn en IJssel wil een molen ontwikkelen bij de waterzuivering op De Mars. Deze locatie had IJsselwind ook op het oog voor één van haar 3 molens. Er is nu afgesproken dat IJsselwind 2 molens wil realiseren en het Waterschap 1. Vanaf nu trekken zij gezamenlijk op.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!