Greenchoice introduceert WindVanger

Voor iedereen die wil investeren in windenergie en wil ervaren hoe het is om zelf stroom op te wekken, introduceert duurzame energieleverancier Greenchoice een nieuw product: WindVanger.

Een WindVanger is een stroomdeel afkomstig van een windturbine. De eigenaar van een WindVanger ontvangt minimaal 125 kilowattuur stroom per jaar. Aan het Hartelkanaal in Zuid-Holland staan 8 windmolens van Greenchoice. De stroom die door deze turbines wordt opgewekt, verdeelt de energieleverancier in WindVangers. Iedere WindVanger heeft een gegarandeerde opbrengst van 125 kilowattuur per jaar. Waait het in een jaar harder, dan wordt de meerproductie gratis naar rato onder de WindVangers verdeeld. Op termijn zal in de Greenchoice-app te zien zijn hoeveel stroom iedere WindVanger heeft opgewekt.

Geïnteresseerde klanten bepalen zelf wanneer, hoeveel en voor welke looptijd ze een WindVanger aanschaffen. De opgewekte stroom van de WindVanger wordt automatisch van de jaarlijkse energierekening afgetrokken.

De introductie van WindVanger is een nieuwe stap in de strategie van Greenchoice om steeds meer klanten te betrekken bij de opwek van hun eigen stroom. De energieleverancier wil dat in 2020 minimaal 40 procent van zijn klanten zijn eigen stroom opwekt. Voor een WindVanger wordt een eenmalig aankoopbedrag betaald. Er zijn geen bijkomende kosten. De eigenaren zijn verzekerd van een vaste stroomprijs gedurende de looptijd van de WindVanger. Doordat een deel van de jaarlijkse stroombehoefte vooruit wordt betaald, is de klant beschermd tegen prijsstijgingen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!