GRNR gunt aanbesteding aan ENGIE: 3 nieuwe windturbines

De Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR) heeft het aanbestedingstraject voor de Duurzame Energie voorziening afgerond en ENGIE Nederland geselecteerd als partner voor de productie en exploitatie van duurzame energie op  locatie Nieuw Reijerwaard in Ridderkerk.

De GRNR en ENGIE gaan een verbintenis van 25 jaar met elkaar aan. Vertrekpunt is enerzijds de klantvraag van zich vestigende bedrijven op Nieuw Reijerwaard en anderzijds de mogelijkheden die het gebied biedt om duurzame energie te produceren. Als onderdeel van deze duurzame energievoorziening ontwikkelt, bouwt en exploiteert ENGIE 3 windturbines op Nieuw Reijerwaard. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met lokale partners. Daarnaast kan ENGIE warmte- en koude-oplossingen aanbieden aan bedrijven die zich gaan vestigen. Zonne-energie en/of warmte-uitwisseling en slimme netwerkoplossingen (smart grid) met inzet van IT-innovaties maken ook deel uit van de mogelijkheden.

Met ENGIE krijgt Nieuw Reijerwaard volgens de organisaties ‘een partij die gewend is te innoveren en regelmatig nieuwe producten in de markt te zetten’. Voor Nieuw Reijerwaard betekent het dat het gebied zich kan ontwikkelen als een hotspot voor duurzame energie en als voorbeeld  in duurzame gebiedsontwikkeling. Bovendien worden de bedrijven die zich in Nieuw Reijerwaard vestigen deels aandeelhouder in deze energievoorziening.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!