Informatieavonden over Nederlands eerste wijkwindmolens

De lokale energiecoöperatie Grunneger Power en Paddepoel Energiek organiseren 2 informatieavonden over de allereerste wijkwindmolens van Nederland die eind dit jaar in Dorkwerd komen te staan.

De kleine windmolens met houten wieken gaan vanaf het najaar stroom leveren aan huishoudens in de buurt. De informatieavonden vinden plaats op dinsdagavond 26 juni om 19.30-21.00 uur in wijklokaal Rietvogel (Joeswerd 22) en op woensdagavond 27 juni in de Kinderwerktuin Paddepoel (Coronastraat 1).

De wijkwindmolens worden eigendom van alle wijkgenoten die investeren in één of meer wijkwinddelen. Bewoners van Paddepoel, Dorkwerd, Reitdiepwijk, Vinkhuizen en Aduard kunnen via crowdfunding winddelen kopen van 350 euro per stuk. Daarmee worden ze mede-eigenaar van de molens. Ze profiteren van de windopbrengst van de molen, doordat ze korting krijgen op hun stroomrekening. Zodra er genoeg geld is verzameld, krijgt bouwer E.A.Z.-Wind opdracht om de molens te realiseren. Onder bewoners bestaat volgens Grunneger Power al belangstelling voor het initiatief. (foto: EAZ)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!