Inschrijving obligaties Windpark Maanderbroek gestart

AMSTERDAM – Inwoners en bedrijven uit Ede kunnen met de aankoop van obligaties financieel profiteren van de twee windmolens van Raedthuys Pure Energie, die de komende maanden gebouwd gaan worden.

C: Iberdrola
C: Iberdrola

De voorinschrijving is vanmiddag, op de bouwlocatie langs de A30, officieel van start gegaan. Pieter Plug, lijsttrekker en fractievoorzitter van de ChristenUnie Gelderland, is de eerste Edenaar die zich ter plekke heeft ingeschreven voor een obligatie.

Inwoners en bedrijven uit de gemeente Ede hebben voorrang bij inschrijving en ontvangen een extra hoge rentevergoeding van 4,5 procent per jaar (i.p.v. 3,5 procent). Obligatiehouders die ook de groene stroom van Pure Energie afnemen ontvangen bovendien 0,5 procent extra rente.

Financieel meeprofiteren

“We willen zo de omgeving van het windpark betrekken bij het project. We vinden het belangrijk dat zij ook financieel kunnen meeprofiteren van windenergie”, vertelt Arthur Vermeulen, directeur windenergie bij Raedthuys Pure Energie.

“We moeten echt stappen zetten in de transitie naar duurzame energie. Daarbij moeten we omwonenden laten participeren in windplannen, ons inziens neemt dit ook weerstand weg”, aldus lijsttrekker Pieter Plug. De ChristenUnie is een voorvechter in het verduurzamen van Gelderland

In totaal zijn 1.000 obligaties van 500 euro per stuk beschikbaar met een looptijd van 5 jaar. De officiële inschrijving gaat in april van start, na publicatie van het informatiememorandum.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!