Investeerder PPM neemt belang in Windpark Nijmegen-Betuwe

AMSTERDAM – Investeerder PPM Oost neemt een belang in Windpark Nijmegen-Betuwe. Hiermee heeft het windpark al 3 vormen van financiering binnen.

Windmolens van Lagerwey
©: Lagerwey

Naast de investering van de regionale participatiemaatschappij krijgt het project subsidie vanuit de SDE+ en investeren leden van de coöperatie WindpowerNijmegen.

PM Oost-directeur Marius Prins is erg enthousiast over Windpark Nijmegen-Betuwe. Prins: “In de eerste plaats omdat de burgers zelf het initiatief hebben genomen en ze massaal aandelen kopen.”

Investeringsvoorstellen

“Maar daarnaast ook door de professionele aanpak en stabiliteit van de Stichting Wiek-II (verantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling van het windpark) en de nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen en de provincie Gelderland. Ik zou willen dat we vaker van dit soort investeringsvoorstellen op ons bureau krijgen”.

PPM Oost investeert in bedrijven en project in Gelderland en Overijssel. Het fonds heeft in totaal 290 miljoen euro in beheer en heeft al geld gestoken in meer dan 200 ondernemingen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!