Lagerwey levert mogelijk 5 turbines voor Windpark Nijmegen-Betuwe

AMSTERDAM – AMSTERDAM – Er is een voorlopige overeenkomst tussen Windpark Nijmegen-Betuwe en de Nederlandse turbinefabrikant Lagerwey voor de levering van 5 windmolens voor het windpark.

Lagerwey
©: Lagerwey

Dit melden beide partijen donderdag.

“Een Gelders feestje”, stelt Lagerwey, dat ook in Gelderland gevestigd is. Het bedrijf wjst erop dat het project ook medegefinancierd wordt door omwonenden.

Langs de snelweg A15, ten noorden van Nijmegen, komen mogelijk al in het najaar van 2016 5 windmolens van Lagerwey. Het gaat om molens van het type Lagerwey L100-2.5MW.

Thuismarkt

“Nederland is onze thuismarkt, het is fantastisch als we hier orders mogen ontvangen van partijen met veel expertise in de windsector”, zegt verkoopdirecteur Ard de Poot van het concern.

Als de vergunningenprocedures volgens verwachtingen verkopen dan kan vanaf de tweede helft van volgend jaar de windmolen genoeg stroom produceren voor 8.000 huishoudens.

Uitbreiding

Nu werken er 50 mensen bij Lagerwey. Verwacht wordt dat dit aantal tegen de tijd dat deze windmolens zijn gebouwd zal zijn gestegen naar 120 werknemers.

De energiecoöperatie WindpowerNijmegen heeft ruim 400 leden waarmee het 1 van de grotere lokale energiecoöperaties in Gelderland is. “We geloven erin dat we nu het windproject steeds concreter wordt dat we kunnen doorgroeien naar zo’n 1.000 leden in de komende maanden.”

Lees ook: Windcoöperatie Nijmegen mikt op participaties van 3 tot 4 miljoen

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!