LM Windpower bouwt nieuwe fabriek in Frans Cherbourg

Wiekenbouwer LM Windpower heeft besloten een nieuwe fabriek te openen in de Franse havenstad Cherbourg. De bouw van de fabriek start in maart.

De deels in Nederland opererende bouwer van aerodynamische wieken verwacht midden volgend jaar de eerste wieken in Cherbourg te produceren.

LM Windpower is specialist in de productie van grote wieken voor de nieuwste generatie windturbines. Het Deense bedrijf introduceerde vorig jaar de grootste molenwieken ter wereld, met een lengte van 88,4 meter. Ook deze wieken kunnen in de nieuwe fabriek worden gemaakt.

De locatie Cherbourg is gekozen omdat de moderne en efficiënte haven geschikt is voor het verschepen van grote molenwieken naar windparken voor de Franse kust en elders in Europa. De bouw van de fabriek in Cherbourg is deels gedreven door een recente opdracht voor de levering van wieken voor windturbines van het type ‘Haliade’ van GE.

Ongeveer 1 op de 5 windturbines op windparken wereldwijd draait met wieken van het LM Windpower. De technologie om de wieken en de verbeterde aerodynamica mogelijk te maken, ontwikkelt LM Windpower voor een belangrijk deel op zijn R&D-centrum in Heerhugowaard, waar ongeveer 30 Nederlandse ingenieurs werkzaam zijn.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!