Lokale VVD-fractie Emmen wil toch windplannen tuinders meenemen    

UTRECHT – Het plan van een groep tuinders en ontwikkelaar Prodeon om een zestal windmolens te plaatsen moet alsnog worden overwogen door de gemeente Emmen.

Windenergie, Windmolen, WIndpark, Noord-Holland, Alkmaar,
©: Windenergie Courant

Dit vindt de lokale VVD-fractie.  

“De tuinders zijn al vroeg met een uiterst bruikbaar en zinvol alternatief gekomen waarbij in het tuinbouwgebied 5 a 6 windmolens gerealiseerd kunnen worden.”, zegt fractievoorzitter Johan Scheltens.

“Uit alle onderzoeken is gebleken dat die ontwikkeling uiterst kansrijk is. Ik snap niet dat dit initiatief geen kans krijgt van het College.”

Geen steun

Een eerder amendement van de VVD om de plannen te betrekken in de besluitvorming vielen af nadat er geen steun was van CDA en PvdA. De VVD wil nu in de komende raadsvergadering voorstellen om het initiatief alsnog op te nemen in de structuurvisie.

Lees ook: Gemeente Emmen wijst 3 locaties aan voor windmolens

In een eerdere schifting van de gemeente zelf viel het plan af. De gemeente opteerde voor 32 windmolens verdeeld over 3 locaties. Het plan van de tuinders zou voor te veel overlast zorgen.

Weerstand

De VVD stelt voor om minder windmolens te plaatsen aan de Pottendijk, waar volgens de partij juist veel weerstand tegen is.

Eerder kwam er al kritiek van ontwikkelaar Raedthuys dat de eisen van de gemeente onwerkbaar zijn. “Ze zijn uitgegaan van technologie van gister”, vertelde Arthur Vermeulen van de ontwikkelaar tegenover de Groene Courant.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!