Luminus huldigt 6 nieuwe windturbines bij Katoen Natie in

Minister Kris Peeters heeft 6 windturbines ingehuldigd die EDF Luminus heeft gebouwd op de terreinen van Katoen Natie in het Vlaamse Kallo. Het project van 6 turbines met elk een hoogte van 185 meter is het grootste project ooit van EDF Luminus op een industriële site.

In 2016 bouwde EDF Luminus al 2 windturbines op de site van Katoen Natie in Beringen. In zijn overtuiging om steeds meer in te zetten op hernieuwbare energie, wilde Katoen Natie het daar niet bij houden. Ondertussen werden er ook 6 windturbines gebouwd op Loghidden City, het hightech logistiek complex van Katoen Natie in Kallo in het Antwerpse havengebied, waar ook het hoofdkantoor gevestigd is.

De 6 nieuwe windturbines met elk een hoogte van 185 meter hebben een vermogen van 3,2 megawatt en zullen jaarlijks 52.350 megawattuur groene energie produceren, wat overeenstemt met het jaarlijkse verbruik van 13.000 huishoudens.

EDF Luminus investeert al meer dan 60 jaar in de productie van hernieuwbare energie. Ruim 21 procent van zijn energieproductie is afkomstig van hernieuwbare energiebronnen in België. Met zijn windpark van 161 turbines, goed voor 376 megawatt, produceert EDF Luminus jaarlijks 834 gigawattuur energie.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!