NERO mandateert Nederlands BLIX in zoektocht naar co-investeerders Roemeens windpark

NERO mandateert het Nederlandse BLIX om co-investeerders te vinden voor een windpark van 1.000 megawatt in Roemenië. NERO, wat staat voor ‘Nederland – Roemenië’, ontwikkelt 3 vergunde windparken in Roemenië. Deze onshorewindparken zullen direct op het nationale elektriciteitsnetwerk aangesloten worden. Ze zullen vanaf 2020jaarlijks naar verwachting ongeveer 3 terawattuur duurzame energie leveren.

Gauthier van Weddingen, chief executive officer van NERO: ‘Het NERO-project is volledig gegund, maar er is kapitaal nodig om het project naar financial close te trekken. We staan open voor investeerders die kapitaal in willen brengen en om samen het project te ontwikkelen met ons. We zijn blij met de ondersteuning van BLIX om het project te structureren en te helpen zoeken naar co-investeerders.’

BLIX helpt NERO om het project te structureren door een ontwikkelplan op te stellen, een financieel model en een Informatie Memorandum. Vervolgens is BLIX gemandateerd om co-investeerders te zoeken in het project en heeft de leiding gekregen over het uitvoeren van de tender voor de windturbines.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!