Nieuwe grondtransacties voor windmolens op Goeree-Overflakkee

3 partijen uit Sommelsdijk en wethouder Daan Markwat van de gemeente Goeree-Overflakkee hebben een aantal grondtransacties ondertekend. Deze zijn bedoeld voor onder andere windmolens in de meest westelijke punt van de polder Tweede Bekading bij Sommelsdijk.

De transacties maken deel uit van de gebiedsontwikkeling van de Noordrand tussen Stellendam en Middelharnis en dragen bij aan een efficiëntere bedrijfsvoering in de landbouw en versterking van de recreatieve infrastructuur.

De ontwikkeling van de Noordrand van Goeree-Overflakkee aan het Haringvliet bestaat uit een land-waterovergang met ruimte voor natuur, recreatie, wonen, landbouw en het opwekken van windenergie.

In 2016 startten de gemeente Goeree-Overflakkee, de provincie Zuid-Holland, Natuurmonumenten en het Wereld Natuur Fonds met de gebiedsontwikkeling van de Noordrand, gelegen tussen Middelharnis en Stellendam. De gemeente kocht ruim 475 hectare grond van de provincie om vervolgens deze gronden weer door te kunnen verkopen aan andere partijen. ‘Het doel hiervan is om ambities op het gebied van natuur, wind, wonen, agrarische structuurversterking en recreatie te kunnen realiseren’, aldus de gemeente.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!