Noord-Holland: Geen aanleiding beleid windmolens te veranderen

UTRECHT – Er is geen aanleiding om het beleid ten aanzien van de windmolens in Noord-Holland te veranderen zolang de provincie op koers ligt om de doelstellingen te halen.

Windenergie, Nederland, Wijk aan Zee, Noord-Holland,
©: Flickr/Gavin White

Dit schrijft Gedeputeerde Jack van der Hoek in de beleidsagenda voor de energietransitie die vorige week gepresenteerd werd.

“Het huidige beleid is na een zorgvuldig proces tot stand gekomen. Ruimtelijke kwaliteit en leefomgeving zijn voor PS (provinciale staten, red) van groot belang”, aldus het provinciebestuur.

“Er is geen aanleiding om dit aan te passen zolang we op koers liggen om de afgesproken doelstelling te halen.”

Goed op schema

Onlangs bleek uit de Monitor Wind op Land dat Noord-Holland ook goed op schema ligt om de doelstelling van 685,5 megawatt. Met het geplande windpark in de Wieringermeer hoeft er nog maar ruimte gezocht te worden voor 46 tot 68 megawatt aan windmolens.

Hoewel de provincie, in tegenstelling tot veel andere regio’s, op schema ligt, is er nog steeds veel kritiek op beleid van Noord-Holland. Op lokale plekken is er veel draagvlak om windmolens te plaatsen, maar door het stringente beleid van de provincie komen die projecten niet van de grond.

Lees hier de complete beleidsagenda

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!