Nuon doet overname en investeert 200 miljoen Windpark Wieringermeer

Nuon heeft het investeringsbesluit genomen voor de eerste bouwfase van Windpark Wieringermeer. Hiermee is een investering gemoeid van circa 200 miljoen euro. Dit betekent dat de bouw kan starten van de eerste 50 windmolens.

De eerste werkzaamheden beginnen in 2018 en de bouw van de turbines start in 2019. Vanaf 2020 zullen ze de eerste stroom produceren. Deze 50 turbines hebben gezamenlijk een capaciteit van 180 megawatt.

Vattenfall neemt ook  de 32 windmolenposities over van de leden van Windcollectief Wieringermeer. Dit betekent dat Nuon eigenaar wordt van in totaal 82 windmolens van het toekomstige Windpark Wieringermeer, dat het grootste windpark op het Nederlandse vasteland moet worden. Nuon is al eigenaar van 50 windmolenposities, en krijgt met de overname een aanzienlijk groter deel in dit windpark. 10 jaar geleden is gestart met dit windpark en is de samenwerking ontstaan tussen ECN, Nuon en vennoten en Windcollectief Wieringermeer. ECN blijft eigenaar van de overige 17 windmolens in het windpark. Daarnaast komt er 1 windmolen beschikbaar voor de omwonenden, de Poldermolen. Het nieuwe windpark telt daarmee straks 100 windmolens die gezamenlijk circa 1,3 miljard kilowattuur stroom per jaar produceren, waarmee ongeveer 370.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. (foto: Windpark Wieringermeer)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!