Officiële oprichting De Nieuwe Molenaars: eerste 50 inschrijvers geregistreerd

De Nieuwe Molenaars is officieel opgericht in Zeewolde. Half februari werd al bekend dat de burgerwindcoöperatie van Windpark Zeewolde bewoners van Almere en Zeewolde de mogelijkheid biedt mee te werken aan groene energie in hun buurt.

Tijdens de avond schreven zich direct 50 bewoners in. De Nieuwe Molenaars is een club mensen die samen een bestaande molen in het gebied hebben gekocht en op die manier een aandeel in het nieuwe windpark krijgen. ‘Onze filosofie is dat iedereen mee mag doen: zowel de mensen binnen het projectgebied, als de mensen uit de kernen van Zeewolde en Almere die buiten het projectgebied vallen. Door zich aan te sluiten bij De Nieuwe Molenaars, kunnen zij ook ondernemen in windenergie,’ vertelt Co’nn Rennen, secretaris en vicevoorzitter van Windpark Zeewolde. Vanuit het gebied hebben zich al 200 aandeelhouders bij Windpark Zeewolde aangesloten. De Nieuwe Molenaars is één van de aandeelhouders.

Windpark Zeewolde heeft als doelstelling de huidige 220 turbines die in het buitengebied van Zeewolde staan, te saneren en hier 93 grotere turbines voor in de plaats te zetten. Die zullen bij elkaar 2,5 keer meer groene energie opwekken, goed voor zo’n 280.000 huishoudens.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!