Omgevingsvergunning Windpark Spuisluis aangevraagd

UTRECHT – De initiatiefnemers voor Windpark Spuisluis hebben de omgevingsvergunning voor de geplande windmolens afgelopen vrijdag 13 mei aangevraagd.

©: Alf van Beem - Own work, CC0,
©: Alf van Beem – Own work, CC0,

Dit aanvraag moest voor 15 mei binnen zijn. In september neemt de Provincie een besluit of de omgevingsvergunning in behandeling wordt genomen. 

Windpark Spuisluis is een initiatief van Windpark IJmond BV, bestaande uit lokale ondernemers, en Eneco. Het project gaat bestaan uit 6 windturbines.

Vorige week werd een inloopavond georganiseerd voor de omwonenden en werden onder andere de resultaten van verschillende onderzoeken gepresenteerd.

Fijnstof

Zo bleek uit onderzoek naar de verspreiding van fijnstof, één van de zorgen van omwonenden,  dat de windmolens niet voor veranderingen in de concentraties zorgen.

Tijdens de inloopavond werd verder afgesproken dat gekeken gaat worden naar participatie van de lokale energiecoöperatie Energiek Velsen in het windpark. Als zeker is dat het windpark gebouwd kan worden, komt er meer duidelijkheid over de precieze vorm.

Foto: Alf van Beem – Own work, CC0

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!